Page 1 of 1

Splash screen not appearing and variable names

Posted: Mon Jul 06, 2020 3:35 am
by astropiper
Hello,

I'm using InstallForge 1.4.2, and using Windows 10. Thank you for sharing this great tool.

I selected "Show Splash Screen Dialog", and even after trying either png and bmp file,
the installer doesn't show anything nor it installs software defined in Setup/Files.
However, if I use the same script and uncheck "Show Splash Screen Dialog",
the installer created works correctly.

Would you guide me why this is not working?

On the other hand, I'd like to use the "Website URL" variable to create a shortcut on
Windows' Start Menu. Is there a list of variables created within IF that we can reference
to in different screens, much like <AppName>, or <InstallPath>, etc.

Thank you very much!

Mart

Re: Splash screen not appearing and variable names

Posted: Fri Aug 14, 2020 11:25 pm
by Kurasiu
I want to bump this topic, as the splash screen doesn't work for me either, and I'd really need to use one. Currently the compiled installer doesn't do anything when I build it with a splash screen, it only works when that option is ticked off.

Re: Splash screen not appearing and variable names

Posted: Sun Aug 23, 2020 10:02 pm
by Soner
Hello,

we can confirm that there is an issue with the splash screen feature. Will be fixed in the next version.

Concerning the variables: https://installforge.net/support/docs/u ... constants/

Re: Splash screen not appearing and variable names

Posted: Tue Oct 27, 2020 2:44 am
by astropiper
Thank you Soner,

I appreciate the response. It's been a busy couple of months and I'm glad this will be addressed on the next build.

M